Monday, February 8, 2010





Masak sambal udang campur petai ni biasa je kan...rasanya semua orang reti buat..
Cuma cara nyer simple je ..
ada setengah2 orang letak tomato..letak cili sos..mcm2 lg
aku nyer simple jek
Cuma cili kering, belacan, asam jawa ngan garam+gula
Hari tu tengok kat blog kawan, lain sikit resepi dia
rasa mcam nak try la ikut oranglain nyer menu
Mungkin rasa lebih sedap kot
Kalau kita tak cuba tak tahu kan..
Tapi ni lah sambal udang fav family aku..hahahhaa....
fav tu sebab ada petai...ekekekkeke
kalau makan tu korek petai dulu baru kaut udang...
hahaha


Cite pasal petai..
Petai memang lah tak de jual kat oman ni
Tapi selalunyer kalau balik malaysia tu
memang kita angkut ler petai sepapan tu letak dalam bag
Berpapan2 ler gamaknya angkut...sumbatkan dalam bag
Tapi kalau kat brunei..memang ada jual petai dalam tin
Agaknya petai dalam tin ni utk export je..
sebab kat msia memang tak de jual pun
rasanya memang sama tp memang untuk di masak
tak leh makan mentah gitu...
Tima kasih la pada kawan2 yg balik ker Brunei yg bawakkan aku petai dlm tin ni..